ALGA logo

REG ENOR-OS LIMONÁDÉK

A Reg Enor kúra alatt a  teljesen tiszta tisztított víz, vagy a különböző gyógyteák mellett fogyaszthatunk szuper jó limonádékat is.

A Regenoros limonádékat friss citrommal,  gyógynövényekkel,  fűszerekkel és édesítőszerekkel készítsük el!  Számtalan lehetőség, variáció vár ránk még a megengedett alapanyagok mellett is. Kíválóan hűsítenek és egészségesek is.

REG ENOR-OS LEVENDULÁS LIMONÁDÉ

levendulás limonádé

Elkészítése nagyon egyszerű, a szörp és a belőle készült koktél, maga a tökéletes ízharmónia!
Ráadásul, ha természetes édesítővel (pl. eritrittel) készíted el, akkor a regenor kúra alatt is nyugodtan fogyaszthatod.

Amire szükséged lesz hozzá:

6 bögre édesítőszer pl eritrit
citrom leve
2 bögre tisztított víz
2 bögre levendulavirág

Az elkészítése alig vesz igénybe néhány percet!

A tisztított vízhez add hozzá az eritritet és a citromlevet és forrald fel. Amikor az édesítőszer már teljesen elolvadt, szórd bele a levendulavirágokat, zárd el a lángot. A főzetet lefedve hagyd néhány órára pihenni, ázni.. Ezután szűrd le és forrald fel újra. A szörpöt forrón töltsd előzőleg sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztban néhány nap alatt hagyd kihűlni.

A szörp gyönyörű rózsaszínű lesz.
Kevés szörpöt önts a poharad aljára, öntsd fel tisztított vízzel, a meleg estéken tegyél bele jégkockákat, díszítsd fel levendula virággal, dőlj hátra… és már ihatod is.

Levendula szirup:

Elkészítés módja

A vizet felforraljuk, majd hozzátesszük az eritritet, addig kevergetjük míg el nem olvad az édesítő. A levendula virágokat beletesszük a szirupba. A citromot karikákra vágjuk és a citromsavval együtt szintén hozzátesszük a sziruphoz. Lefedjük és egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és csavaros üvegekbe töltjük. A színe csodás lila színűvé válik a citromsavtól. Hűtőben tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Ha mégis szeretnénk tartósítani, akkor egy késhegynyi Na Benzoátot tehetünk hozzá. Levendula fröccsöt készíthetünk belőle szódával és sok-sok jégkockával, esetleg citromkarikával.

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 evőkanál levendula virág jó minőségű legyen, különben keserű lesz a szirupunk

-1 l víz

-30 dkg eritrit (az eritritből azért kell ilyen kevés, különben kikristályosodik, ezzel nem lesz olyan édes szirupunk)

-1-2 teáskanál citromsav ízlés szrint

-1 citrom karikákra szelve

BAZSALIKOMOS MENTÁS LIMONÁDÉ

limonade-gyomber

A Regenor kúrába tökéletesen beilleszthetőek a friss fűszernövények, gyógynövények pl menta, bazsalikom, rozmaring, citromfű, levendula, gyömbér stb . Ez a bazsalikomos, mentás limonádé igazi különlegesség. Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez a friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Érdekes, mert azt vettem észre magamon, hogy nem csak inni, de szagolni is szeretem ezt a limonádét és sokszor el sem tudom dönteni, hogy az illata vagy az íze finomabb.

Hozzávalók:

5 szál bazsalikom

6 szál menta

1,5 l szénsavas ásványvíz

40 ml édesítőszer

1 lime-ból nyert lime lé

LIME -OS UBORKÁS LIMONÁDÉ

limond 9

Aki kedveli a fanyar ízeket annak kiváló hűsítő lesz ez a limonádé. A kancsóban kevés vízzel feloldom az édesítőszert, majd beleteszem a hosszú csíkokban levágott uborka héját, és a felkockázott fél uborkát. A meghámozott gyömbért karikázd bele és tedd be az egészet a hűtőbe, hogy egy picit összeérjenek az ízek. Nekem ez a kedvencem!

Tehetsz hozzá friss fűszernövényeket pl rozmaringot is.

Hozzávalók:

1,5 l szénsavas ásványvíz

1 db kígyóuborka

5 dkg gyömbér

2,5 evőkanál eritrit

GRAPEFRUITOS LIMONÁDÉ

grapefruitos lim

A grapefruit a legjobb gyümölcs regenor kúra közben!  Segíti a zsírégetést, javítja az emésztést.

  1. A gyümölcsöket facsarjuk ki, és szűrőn keresztül öntsük a kancsóba
  2. Adjuk hozzá az édesítőt és a vizet, keverjük össze.
  3. Kóstoljuk meg! Ha édesítő kell még bele, tegyünk. Ha túl tömény, hígítsuk vízzel. Ha nem elég tömény, a gyümölcsök héjából vágjuk bele pár darabkát, és áztassuk benne 1 órán át (vagy tovább, ha szükségét érezzük).

GYÖMBÉRES LIMONÁDÉ

gy l

Nagyon kellemes frissítő, a reg enor kúrába is tökéletesen beilleszthető. Egyszerre édes és savanykás, fűszeres ízvilága van, ami nagyon jól oltja a szomjat. Ha még ez sem lenne elég, akkor bolondítsd meg mentával,  bazsalikommal, vagy akár egy kis levendula sziruppal, így még jobban tudod fokozni az ízvarázst.

Hozzávalók:

1,5 l szénsavas ásványvíz

2,5 evőkanál eritrit

5 dkg gyömbér

1 dl citromlé (frissen facsart)

REGENOROS CITROMFÜVES LIMONÁDÉ

citromfuves

Az egyetlen limonádé, ami kisebb előkészületet igényel. A citromfüvet ugyanis le kell forrázni teaként és úgy visszahűteni. Egy biztos: megéri a fáradozást, mert az egyik legjobb hűsítő a forró nyári napokon. Ezt a limonádét főleg a távol-keleti országokban fogyasztják előszeretettel.

Hozzávalók:

1,5 víz

3 marék citromfű levél

2 evőkanál eritrit

2 citrom leve

RÓZSÁS LIMONÁDÉ

rozsas limonade

Az egyik kedvencem! Nyilván nem a rózsasziromtól lesz olyan varázslatos a limonádé, hanem a rózsavíztől. Nem mindenki szereti ezt a nagyon jellegzetes, domináns ízt, de aki kedveli, az egész nyáron ezt fogja inni. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű: belekevered a rózsavizet a szénsavas vízbe, majd ízesíted. A limonádéhoz csinálhatsz ötletes jégdarabokat is. Egyszerűen a nem permetezett rózsaszirmokat a jégkockatartóba teszed, felöntöd vízzel és megfagyasztod, a szervírozásnál pedig a rózsaszirmos jégkockákkal díszítheted a limonádét.

Hozzávalók:

1,5 l ásványvíz

2-3 evőkanál rózsavíz

8 evőkanál eritrit

1 szál nem permetezett rózsa

1 dl citromlé

1 citrom karikázva