Könnyű Reg Enor-os Édességek

A több hónapos Reg enor kúra alatt sem kell teljesen lemondanunk a desszertekről.

Időnként, az engedélyezett alapanyagokkal, édesítővel, mértékkel fogyaszthatóak.

A kellemes tavaszi, nyári családi, baráti összejövetelekhez, beszélgetésekhez ötleteket meríthetsz

a következő receptekből:-)

CITROMOS FAGYLALT

Hozzávalók:
4 dl kókusztej
4 púpos evőkanál stívia ( vagy porrá őrölt eritrit stb)
1-2 bio citrom, leve és héja

A legjobb a magasabb zsírtartalmú 400ml es konzerv kókusztej a regenoros fagylaltokhoz. Mindent összeöntünk, mixerrel jól eldolgozzuk, majd dobozba öntve lefagyasztjuk a masszát. Kb. óránként 4-5 alkalommal jól átkeverjük a fagyinkat, hogy a jégkristályokat szétkeverjük, így nem fog kőkeményre fagyni. Akinek fagyikészítő gépe van, valószínűleg ezt a lépést kihagyhatja.

A kókusztej alappal, vaníliás, kávés,  kókuszos, vagy csokis ( kakaóval, vagy karobbal) fagyi is készíthető.

Tipp: Citromfűvel, mentával, levendulával is ízesíthető!:-)

 

KÓKUSZHAB:

kókuszhab

1 doboz (400ml es) magas zsírtartalmú konzerv előző éjszaka a hütőben lehűlt kókusztej.

1 adag édesítőpor pl stívia por vagy  porrá örölt eritrit.  ( házilag pl kávédarálóban )

Tegyük a konzerv kókusztejet előző este a hűtőbe, vagy egy időre a fagyasztóba, hogy lehűljön és kettéváljon a kókusztej vízre és sűrű kókuszkrémre. A folyékony vizes tejet öntsük félre, koktélhoz, turmixhoz, kíválóan felhasználható. 🙂 A sűrű kókuszkrémet szedjük ki egy tálba, adjuk hozzá az édesítő port.  Habverővel verjük fel a kókuszkrémet kókuszhabbá.   Magasabb zsírtartalmú kókusztejet válasszunk, ne a light-ot a kókuszhabhoz.

Regenoros édességekhez, sütikhez, fagylaltokhoz, citrom, vagy gránátalma mellé, vagy akár a kávéba is jól jöhet.:-)

 

CITROMOS MOUSSE:

citromhab

Könnyed citromos desszert, nagyon gyorsan el is készíthető, csak egy picit kell a hűtőben pihentetni.  Mindig használj friss, megbízható helyről származó tojást.

 Recept hozzávalók: (6 adaghoz)
3 tojás szétválasztva
12 dkg édesítőpor ( pl. steviapor vagy eritrit porrá őrölt)
1 dl citromlé
1 citrom reszelt héja (bio citrom)
6 lap zselatin ( vagy agar agar)
2,5 dl hűtött konzerv kókusztej (kókuszkrém)
A tojássárgákat az édesítő felével keverd magas fokozaton 3-4 percig, míg habos nem lesz és kifehéredik. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percre, majd a citromlevet forrald fel és old fel benne a megduzzadt zselatinlapokat. Folytonos keverés közben öntsd a tojássárágákhoz, tedd félre. A tojásfehérjéket kezd el felverni, amikor félkemény, kanalanként add hozzá a maradék édesítőt, verd fényes, kemény habbá, kb 5 percig, majd a behűtött kókuszkrémet is verd kemény habbá. A tojáshab egy részével lazítsd fel a zselatinos tojássárgás keveréket, majd add hozzá a többi tojáshabot és a felvert tejszínt is és egy kézi habverővel vegyítsd el. Csak óvatosan forgasd át, hogy a hab ne törjön össze. Adagold kelyhekbe, tálakba és hűtsd be 1-2 órára.
CITROMOS SZUFLÉ:

Hozzávalók:

  • 8 nagy  ( bió) citrom
  • 3 tojás
  • fél csésze eritrit
  • 2 evőkanál liszt

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vágd le a citromok tetejét és vájd ki a belsejüket, majd a gyümölcshúst tedd egy külön tálba, a héjakat pedig állítsd a sütőbe. Egy hőálló edényben keverd össze a tojássárgáját, egy negyed csésze eritritet, egy negyed csésze citromlevet és a lisztet. Tedd a tálat egy fazék forró vízre és keverd további 8 percig.

Egy közepes tálban keverd össze a tojásfehérjét a maradék negyed csésze eritrittel. A mixer sebességét lassan növeld. Ha elkészült ez a hab is, keverd össze a két adagot, akár részletekben. Végül a kapott masszát töltsd a citromokba és tedd az egészet a sütőbe kb 15 percre, addig, amíg aranybarnára nem sülnek. Azonnal tálalhatod.

 

CSOKI FAGYI KÓKUSZTEJJEL

fagyi

Hozzávalók:
4 dl kókusztej
4 púpos evőkanál stívia
1 evőkanál vanília esszencia
1 púpos evőkanál cukormentes (kakaópor),  vagy karob por.
Mindent összeöntünk, mixerrel jól eldolgozzuk, majd dobozba öntve lefagyasztjuk a masszát. Kb. óránként 4-5 alkalommal jól átkeverjük a fagyinkat, hogy a jégkristályokat szétkeverjük, így nem fog kőkeményre fagyni. Akinek fagyikészítő gépe van, valószínűleg ezt a lépést kihagyhatja.

A kókusztej alappal, vaníliás, kávés,  kókuszos, vagy citromos fagyi is készíthető.

Tipp: Citromfűvel, mentával, levendulával is ízesíthető!:-)

 

 

CITROMOS KÓKUSZOS KEKSZ:

citromoskeksz3

Nagyon citromos ízű, több napig friss puha keksz.

hozzávalók / 8 adag

10 dkg ghi (tisztított vaj)
5 dkg kókuszreszelék (lehetőleg finomabbra reszelt)
15 dkg finomliszt
5 dkg eritrit  (porrá örölt)
1 db citrom (reszelt héja és leve)
1 db tojássárgája
2 ek víz

A recept, elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára.
Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőbe rakjuk sütőpapíros tepsin, amikor éppen barnulni kezd, akkor van kész.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

 

DIÉTÁS MATCHA ZÖLD TEÁS JÉGKRÉM

dietas-matcha-zold-tea-jegkrem

A matcha fagyi nagyon finom a nyári melegben, mivel egészséges és egyedi ízvilágot alkot.  Otthon is elkészíthető reform regenoros diétás változatban:-)

  • 1 ek matcha teapor
  • 2 dl  kókusztej
  • 1 ek édesítőpor
  • 1 ek útifű maghéj
  1. A kókusztejbe szórjuk bele az útifű maghéjat, matcha teaport, édesítőport és mixereljük össze. Várjuk meg, míg az útifű maghéja besűríti a masszát.
  2. Ha kellően krémes lett, akkor rakjuk jégkrém formákba, pár órára tegyük a fagyasztóba.
  3. Ha teljesen megfagyott, tartsuk egy kis folyó meleg víz alá a jégkrém tartót, így könnyen kicsusszan belőle a fincsi jégkrémünk:-)

LEVENDULÁS CITROMOS KEKSZ

teljes-levendula-770x300

Intenzív citrom és levendula vegyül ebben a már-már egészségesnek mondható kekszben. Tisztított vajjal (ghi) és  teljes kiőrlésű liszttel, illetve cukor helyett erytritollal reg enor-os.

  • 2.25 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 0.25 kávéskanál só
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 1 db tojás
  • 2 (bió) citromból nyert citromhéj
  • 0.5 kávéskanál vanília kivonat
  • 200 g  tisztított vaj (ghi) vagy zsír
  • 3 evőkanál levendulavirág
  • 100 g erythritol
  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, sütőporral és a sóval.
  3. Turmixgépben összekeverjük a tojást, vanília kivonatot, erytritet és az olvasztott vajat.
  4. A citromról csíkokban levágjuk a héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz, tovább turmixoljuk kb. 1 percig. Félbevágjuk az egyik citromot, és belefacsarjuk az egyik felének a levét.
  5. Beleszórunk a turmixgépben összekevert hozzávalókba 2-3 evőkanál levendula virágot.
  6. A nedves és száraz hozzávalókat összegyúrjuk (kézzel valószínűleg könnyebben fog menni).
  7. A tésztából golyókat formázunk a kezünkkel, meghempergetjük erytritben, majd szétnyomkodjuk őket.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszeket, és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket. 18-20 keksz lesz belőle.

 

REG ENOR -OS PISKÓTA

piskota

Hozzávalók:
5 dkg eritrit
4 egész tojás
1 citrom héja és leve
20 dkg rizsliszt
4 kanál forró víz
1 cs sütőpor
A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Gránátalma magot szórunk a tésztába. Kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

 

 REG ENOR -OS KÁVÉS MUFFIN:

kávés muffin

A muffin önmagában zseniális, ha pedig feldobod egy kis legális élénkítőszerrel, maga a tökély, ráadásul akkor sem fogod elrontani, ha még csak most ismerkedsz meg a sütővel! A liszt lehet akár részben teljes kiörlésű is, vagy akár zabliszt, vagy rizsliszt is, hogy diétásabb,  lassabban felszívódó szénhidrát legyen. Tálalhatod egy kis kókuszhabbal, vagy házi kókusztejes fagylalttal is.  Délutáni kávézáshoz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg ghi  (tisztított vaj) vagy zsír
  • 15 dkg eritrit
  • 2 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl friss, erős presszókávé

 Elkészítés menete:

A vajat keverd simára az eritrittel, majd ha már megfelelő állapotú, add hozzá a kávét is. Szórd hozzá a fahéjat, kapard bele a vaníliát, tényleg csak egy kis csipetnyi sót, majd vedd elő a kedvenc szitádat, szitáld a lisztet és a sütőport is a többiekhez, és keverj az egészből homogén masszát. Ha elérte a megfelelő állagot – ha túl lágy, szitálj hozzá még egy kis lisztet -, végy elő egy muffin formát, helyezd bele a kis papírkosárkákat, és egyenletesen oszlasd el bennük a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, told be a formát, és körülbelül 20-25 perc alatt süsd készre a muffinokat.

Tipp: A muffin alapot,  fahéjasan vagy kakaóval is elkészítheted.

 

CUKKINIS CSOKIKRÉM:

cukkinis csokikrém

Hozzávalók:
2 db nagyobb cukkini
4 evőkanál natúr kakaópor
3 evőkanál Eritrit

Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, megmossuk majd apró kockákra vágjuk
Turmixgépbe tesszük és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk
Az elkészítése valóban csak pár percet vesz igénybe, így akár akkor is nekiállhatunk, ha váratlan vendégek érkeznek.
Isteni finom egészséges édesség, melyet fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulin rezisztensek is bátran fogyaszthatnak.
Ha egy kis főzött kávét is csepegtettek hozzá, cseppnyi chilivel, még pikánsabbá tehetitek!

ALAPANYAGOK REGENOROS RECEPTEKHEZ>>>

REG ENOR-OS ÉDESSÉGEK >>>