Szeretettel várjuk missziónk új helyén!

szentmiséink helye
irodánk
- ideiglenes helye, - végleges helye

Szentmiséink helye

Szentmiséinket ezentúl a St. Maximilian (St.Max) templomban tudjuk tartani minden második vasárnap. Tehát nem mint eddig, hanem minden második hét vasárnapján (az év páratlan hetein – ld. www.wochennummer.de vagy www.naptarak.com/naptarak_ev). További fontos változás, hogy 9 órakor tudjuk a szentmisét tartani, erre kaptunk lehetőséget – de megnyugtató, hogy éppen családos anyukák örültek ennek az időpontnak.

A szentmise után a templommal egybeépült plébánia nagy termében (1.emelet) lesz az agape, a kötetlen beszélgetés, találkozás, kávézás… lehetősége. Nagyszerű emberek azok, akik ezt fontosnak tartják!

Cím és megközelítés:
Új helyünk, a St. Max templom (Franziskanergasse 4.):  közel van a központhoz, egy kilométerre a Rathaustól, és mind autóval, mind tömegközlekedéssel jól megközelíthető: vagy a 35-ös busszal (Klinik Vincentinum - állomás, vagy az 1-es villamossal (Pilgerhausstraße – állomás, onnan gyalog kb. 450 m).

Parkolás: a templommal szemben és környező utcákon tudunk elsősorban parkolni. Emellett csak vasárnap délelőtt van olyan lehetőség, hogy a plébánia és a Vincentinum közötti parkolót is használhatjuk, amely a Vincentinum tulajdona. Azt kérték, hogy max. a parkoló felét foglaljuk el. Tehát, ha valaki már olyankor érkezik, amikor a parkoló fele tele van, kérjük, hogy máshol keressen helyet, mert ellenkező esetben elveszíthetjük ezt a lehetőséget.  Ezzel is bátorítunk arra, hogy inkább hamarább érkezzünk (különösen az első alkalommal parkoló-helyet keresve). Eddig úgy tapasztaltuk, hogy a környék utcáin is ingyen tudunk parkolni, de ha már semmilyen más lehetőség nem lenne, akkor jó ha tudjuk, hogy a Vincentinumhoz tartozik két (fizetős) mélygarázs és leendő irodánk előtt is egy hasonló parkoló (ld. térkép).

 

Irodánk

ideiglenes helye

Míg végleges helyünket ki nem alakítják számunkra, addig is a közvetlen közelben megtalálhat minket. Ideiglenes irodánk a Vincentinum kórház főépületében található az alagsorban a 126-os szoba. A legegyszerűbb, ha a kórház információjánál útbaigazítást kér. Végleges telefonszámunk a következő lesz: 0821 31668960 és reméljük, hogy mihamarabb működni fog. Addig pedig elérhetőek vagyunk a 0821 3167117. Irodai időnk változatlan: kedd és péntek 10-16 óra között.

postai címünk és leendő végleges helyünk

Végleges helyünk a Vincentinum kórház épületével egybekötött régi kórház földszintjén lesz (vörös színű épület). A bejáratunk az épület közepénél lesz a Pulvergäßchen utca felől. Előtte parkoló van a felszínen és mélygarázs parkoló is (mindkettőnél fél óra ingyenes). Postaládánk és postai címünk az épület jellegéből adódóan a másik utcán van:  Ungarische Mission (Magyar Misszió), Augsburg 86152 Henisiusstr. 1

 

 

Az Augsburgi Szent László Katolikus Magyar Misszió Hírleve
2016.10.15.
Kedves Hírlevél-Olvasó!

Két hete vasárnap tapasztaltuk, hogy új templomunk hangosítása a nullával egyenlő, ráadásul visszhangzik a templom. Mondták, hogy karácsonyra javítanak a helyzeten, de minden alkalom nehéz így nekünk. 

Ezért máris saját megoldással állunk elő: hordozható hangosítást vásároltunk, hogy érthető legyen minden. Remélem, holnap (okt.16.) Te is jössz, és örülni fogsz ennek a szükségmegoldásnak. Jó lenne néhány jelentkező, akik felváltva segítenének a szentmisék előtt és után a pakolásban!

 

Az Augsburgi Szent László Katolikus Magyar Misszió Hírleve
2016.09.28.

Első szentmisénkre hívlak missziónk új augsburgi helyén most vasárnap, okt. 2-án! Mint többször hírt adtunk már róla, jelenlegi otthonunkat lebontják, mert a helyén egy Hospiz-épületet fognak emelni. Az augsburgi püspökség segített új helyet találni, ami nem volt könnyű.

Címünk és parkoklás: ld. fentebb

Áldjon meg az Úr!:

 Varga Péter atya
az augsburgi Szent László Katolikus Magyar Misszió plébánosa

www.augsburgimisszio.de rövidítve: www.augmis.de

hírleveleink,kiadványaink:  honlapunk/kiadvanyaink (www.augmis.de/kiadvanyaink)
aktualitásokról: honlapunk/aktualis (www.augmis.de/aktualis)
írja meg véleményét: honlapunk/forum (www.augmis.de/forum)